Rietplasloop

De Rietplasloop in Emmen heeft een sociaal en laagdrempelig karakter. Het is een hardloopevenement voor iedereen. Jong en oud, gevorderde en beginnende lopers nemen jaarlijks deel aan dit sportieve evenement met een prachtig parcours. Oldenburger|Fritom is sinds 2008 partner van de Rietplasloop waarmee wij onze betrokkenheid bij de regionale samenleving tonen.

Prachtig parcours rond de Rietplas

Het parcours van het hardloopevenement ligt rond de Rietplas. Deze recreatieplas werd aan het eind van de twintigste eeuw aangelegd en heeft een eigen strand. Het bevindt zich aan de zuidkant van Emmen in de wijk de Rietlanden waar ook een deel van het parcours doorheen loopt. Naast de Rietplasloop biedt de Rietplas ook het prachtige decor voor tal van andere evenementen.

5, 10 en 15 kilometer

Inschrijving voor de Rietplasloop is mogelijk voor drie verschillende afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. De tijdregistratie vindt plaats middels een chip die in het startnummer bevestigd is. Bij de start en de finish lopen de deelnemers over een mat waarin readers zitten die de chips lezen. Degene met de snelste bruto-tijd mag zich winnaar van de afstand noemen.

Speciaal voor VB-atleten, atleten met een verstandelijke beperking, is er een wedstrijdloop van 1 kilometer. Indien dit nodig is worden begeleiders verzocht mee te lopen.

Rietplasloop Trailer Oldenburger|Fritom

Jonge lopers en loopsters

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen al deelnemen aan de Rietplasloop. Speciaal voor hen is er de 500 meter loop. Ouders of begeleiders mogen desgewenst meelopen. Voor jonge lopers en loopsters in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar is er de 1K Runaway. Zoals de naam al doet vermoeden bestrijkt deze jeugdloop een afstand van exact 1 kilometer. De start vindt plaats per leeftijdscategorie.

Bedrijvenloop

De Bedrijvenloop van dit hardloopevenement is al jarenlang een groot succes. Ook Oldenburger|Fritom neemt hier jaarlijks met een team aan deel. Een bedrijfsteam moet uit minimaal 3 personen bestaan en maximaal 4 personen. Daarnaast doen de teamleden automatisch mee met het individuele klassement.

Sport Jeugd Oldenburger|Fritom

Heeft u een vraag over de Rietplasloop?

Frans Andeweg

Frans Andeweg
Manager Algemene Zaken en Supply Chain

Oldenburger|Fritom

Veendam | Emmen | Schiphol-Rijk |Tatabánya (HU) | Bergamo (IT)

Certificeringen Oldenburger|Fritom

IATA
LOGO BREEAM
AEO Logo 598X598
ISO Logo Png Transparent
Mvo Prestatieladder4 Transparent
Transport En Logistiek
FSSC22000
Gmpplus Fsa Logo
Leanandgreen Logo