Oldenburger|Fritom leerbedrijf van het jaar

Publicatie datum: 29-11-2012

Oldenburger|Fritom is verkozen tot leerbedrijf van het jaar 2012!

Op 27 november werden in de Glazen Ruimte in Maarssen de winnaars bekend gemaakt van de VTL Verkiezing Leerbedrijf & Praktijkopleider 2012. In de categorie Leerbedrijf Transport & Logistiek is Oldenburger|Fritom als Leerbedrijf 2012 verkozen. De VTL Verkiezing Leerbedrijf & Praktijkopleider 2012 is een initiatief om waardering te geven aan medewerkers en bedrijven die het verschil maken in de sector transport en logistiek.

Oldenburger|Fritom is gekozen op basis van een beoordeling van een deskundige vakjury in combinatie met de stemmen van het publiek. De jury beoordeelde de genomineerden op een aantal aspecten: begeleiding leerlingen, opleidingsbeleid, HRM/P&O aspecten, sociaal beleid, initiatieven opleiding & training en onderscheidende aspecten ten opzichte van andere bedrijven.

Het juryrapport luidde als volgt:

Bij alle genomineerde bedrijven kwam de jury een groot enthousiasme en betrokkenheid tegen op het gebied van het opleiden en het overbrengen van de liefde voor het vak op jonge mensen. VTL kent 6.000 leerbedrijven, dus alleen de nominatie op zich, is al bijzonder.

Als je in economisch moeilijke tijden oog blijft houden voor de toekomst door jongeren de kans te geven stage te lopen, tijd te steken in de begeleiding en dan ook nog kans te zien jong talent binnen je bedrijf aan te nemen dan verdient dat respect.

Oldenburger|Fritom als winnaar biedt echter een totaal pakket aan haar leerlingen en medewerkers:


* Een zeer actief opleidings- en trainingsbeleid, waarin de leerling zich vanaf het begin van de stage zeer welkom voelt,

* Er is voor iedere medewerker ( vast, tijdelijk, uitzendkracht of leerling ) een eigen scholingsplan,

* Er vinden coachings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken plaats,

* Er worden stageplekken beschikbaar gesteld voor VMBO-MBO-HBO, inmiddels zijn ca 16 leerlingen uit dit traject inmiddels werkzaam bij Oldenburger|Fritom,

* Er is een masterclass voor young potentials,Quote directie Oldenburger|Fritom : “Onze mensen verdienen deprijsvoor het beste Leerbedrijf”,


Daarnaast houdt men zich bezig met het continue optimaliseren en verbeteren van complexe logistieke processen, waarbij orde en netheid van zeer groot belang zijn.

VTL Leerbedrijf 2012, hebben wij kunnen realiseren door een goede samenwerking tussen onze organisatie, de scholen, de enthousiaste en leergierige leerlingen en onze relaties.