Medewerkers van Oldenburger|Fritom investeren

Publicatie datum: 30-03-2015

Oldenburger|Fritom kent het principe van Continuous Improvement, het voortdurend ontwikkelen en optimaliseren van de organisatie als onderdeel van Operational Excellence. Om de medewerkers hierin te begeleiden, past de organisatie de systematiek van Coachend Leiderschap toe.

In de verdiepende bijeenkomst van afgelopen woensdag zijn de medewerkers erin getraind om de overgang van Coachend Leiderschap naar Persoonlijk Leiderschap te realiseren. Het onderkennen en nemen van Eigen Verantwoordelijkheid. Een boeiende ontwikkeling die met enthousiasme is ontvangen en nu al aangezet heeft tot het doen van verbetervoorstellen.

Gedurende het tweede deel van de trainingsavond is in de spelvorm “Over de streep”, een aantal door de medewerkers zelf ingebrachte stellingen aan de orde gesteld. Diverse thema’s op het gebied van samenwerken, communicatie, training en ontwikkeling, werden hierdoor spelenderwijs en positief kritisch onder de loep genomen. De medewerkers werd gevraagd na te denken over wat Persoonlijk Leiderschap voor de medewerkers betekend, maar ook wat dit principe de organisatie brengt.

Als laatste werd gevraagd naar de drijfveren van de medewerkers om voor Oldenburger|Fritom te kiezen en dit is de top 5: gezond bedrijf, ontwikkelingsmogelijkheden, zelfstandigheid, trots en plezier in het werk.

Een prachtige afsluiting voor een inspirerende avond.