VMBO Carrousel 2015 - Oldenburger|Fritom

Publicatie datum: 20-01-2015

Op dinsdag, 20 januari jl. openden wij voor het vijfde opeenvolgende jaar, onze deuren voor 22 enthousiaste VMBO-leerlingen van het Dollard College en het Ubbo Emmius uit Bellingwedde, Pekela, Winschoten, Onstwedde en Veendam.


Deze leerlingen staan op het punt om een keuze te maken voor hun vervolgstudie. Door deze zgn. snuffelstage worden de leerlingen in staat gesteld indrukken op te doen van wat er zich allemaal afspeelt binnen de logistieke dienstverlening en welke functies hierbij betrokken zijn.

De leerlingen verdeeld over vier groepen, hebben een circuit afgelegd op heftrucks onder leiding van ervaren heftruckdocenten. Daarna zijn de leerlingen mee geweest in vrachtwagens van Verkeersschool Oosterpoort en Oldenburger|Fritom. Ze kregen een rondleiding door ons warehouse en als afsluiting verzorgde STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek, voorheen VTL) een presentatie over de verschillende werk-/leertrajecten binnen de logistieke sector.

Oldenburger|Fritom verleent jaarlijks met veel plezier haar medewerking aan de VMBO Carrousel omdat deze leerlingen mogelijk onze toekomstige medewerkers en collega’s zijn en we tonen hiermee ook onze maatschappelijke betrokkenheid.

Maar we investeren ook in onze eigen medewerkers. Via onder andere onze Fritom Academy kunnen medewerkers opleidingen volgen op diverse gebieden. Meer dan 2% van de loonsom wordt jaarlijks besteed aan de ontwikkeling en training van onze medewerkers. Inmiddels zijn 10 oud leerlingen van de Stenden Hogeschool en 6 oud leerlingen van het Noorderpoort College bij ons werkzaam. Stagiaires maar ook de leerlingen die een werk-/leertraject (BBL) volgen, zijn bij ons van harte welkom. Het opleidingsbeleid van Oldenburger|Fritom is bekroond met de benoeming tot VTL Leerbedrijf 2012.