Over Fritom

 

Groep van logistieke dienstverleners

De Fritom Group bestaat uit acht, nauw met elkaar samenwerkende, innovatieve logistieke dienstverleners. Als groep behoren de Fritombedrijven al jaren tot de 30 grootste logistieke bedrijven in ons land. Fritom is werkzaam in de marktsegmenten: liquid food, groupage en warehousing.

 

Fritoms ondernemerschap

Fritom is een decentraal gestuurde organisatie. Het ondernemerschap ligt bij haar individuele transport- en warehousebedrijven. Fritom is zich bewust van haar oorsprong en koestert de normen en waarden van het familiebedrijf. De Fritombedrijven bieden hun opdrachtgevers de voordelen van een groot bedrijf (continuïteit, kennis, financiële draagkracht) en de voordelen van een klein bedrijf (persoonlijk, flexibel).

 

Transport is voor Fritom geen doel op zich

Voor de Fritom Group is transport geen doel op zich, maar een middel. Ons doel is om onze klanten de beste logistieke oplossing te bieden. We willen hen ontzorgen in de hele logistieke keten.

Naast vervoer via weg, spoor, water en lucht, leveren we forwarding, warehousing en logistiek advies, waaronder engineering en procesmanagement. De Fritombedrijven richten zich echter niet primair op hun eigen mogelijkheden, maar nemen de wens van de klant als uitgangspunt. We nemen altijd de verantwoordelijkheid voor de logistiek op ons, maar wanneer dat beter is voor de klant, besteden we de uitvoering (deels) uit. Het is afhankelijk van wat de opdrachtgever wenst.

 

Fritom wil een duurzame bedrijfsvoering

De Fritom Group ziet duurzame bedrijfsvoering als belangrijk onderdeel van haar strategie voor de langere termijn. We maken gebruik van de schoonste motoren, verlichten onze warehouses middels LED, maken gebruik van elektrische heftrucks, onze chauffeurs worden begeleid in zuinig rijden, we gaan uit van het Lean, Six Sigmaprincipe, zijn in het bezit van de Lean and Green Award, Lean and Green Star, MVO-prestatieladder en het Keurmerk Transport & Logistiek. Klanten vinden op onze website Fritoms eigen CO2-calculator.

 

Fritom biedt toegevoegde waarde

Fritoms logistic engineers helpen ons bij het creëren van de beste oplossing voor de vraag van de klant. Als de klant dat wenst, kan hij Fritoms engineers ook inzetten voor het doorlichten en verbeteren van zijn eigen interne (productie)processen. Onze onafhankelijke engineeringtrajecten vinden plaats in de gehele supply chain, van inkoop tot distributie naar de eindklant.