Collega’s van morgen bezoeken Oldenburger|Fritom

Publicatie datum: 25-05-2018

Als logistieke kennisorganisatie opent Oldenburger|Fritom regelmatig haar deuren voor scholieren en studenten van diverse opleidingsniveaus. Op dinsdag 22 mei jl. was het de beurt aan 13 derdejaars leerlingen van de RSG Ter Apel. .

Er moesten twee opdrachten in de dagelijkse praktijk van de logistieke dienstverlening uitgevoerd worden. Dit als onderdeel van de opleiding VMBO Techniek, profiel Mobiliteit & Transport. Na een korte presentatie over Oldenburger|Fritom was de eerste opdracht het verzend gereed maken van een order. Hoe bouw je bijvoorbeeld een pallet op en welke informatie hoort er op een pakbon te staan?

 

Bij de tweede opdracht stonden diverse interne transport- en hulpmiddelen in de logistiek centraal. De leerlingen kregen onder meer uitgelegd welke types heftrucks er allemaal zijn en welke heftruck je wanneer gebruikt.

 

Door de positieve reacties na afloop kijkt Oldenburger|Fritom terug op een geslaagde dag waarin we onze collega’s van morgen lieten zien hoe theorie in de praktijk gebracht wordt.