Deltion studenten maken kennis met Smart Logistics

Publicatie datum: 08-10-2018

Maar liefst 40 studenten van het Deltion College in Zwolle brachten op 24 september jl. een bezoek aan Oldenburger|Fritom. De eerstejaarsstudenten van de opleiding Manager Transport & Logistiek leggen regelmatig bedrijfsbezoeken af. Zo werden eerder al bezoeken aan Shimano en Wehkamp gebracht. Oldenburger|Fritom mocht nu voor de tweede keer studenten van het Deltion College verwelkomen.

Het doel van deze bedrijfsbezoeken is om studenten een beeld te geven van logistiek in de praktijk. Wat is voor klantrelaties nu echt belangrijk? Hoe worden logistieke processen zo efficiënt mogelijk inricht? Daarom lag in de algemene presentatie over Oldenburger|Fritom onder meer de focus op kwaliteitsmanagement. Tijdens de rondleiding in Veendam kregen de studenten een indruk hoe dit er in de dagelijkse praktijk uitziet.

 

Bij het bezoek aan onze vestiging in Emmen kregen de studenten inzicht in slimme productieprocessen in de Shared Smart Factory. Ook was hier aandacht voor de logistiek van de toekomst. Wat houdt Smart Logistics precies in? Waarmee is een logistiek dienstverlener als Oldenburger|Fritom van toegevoegde waarde voor uiteenlopende technologiebedrijven?

 

Passend bij ons MVO-beleid openen we regelmatig de deuren voor studenten van diverse opleidingen. Oldenburger|Fritom onderhoudt dan ook nauwe banden met onderwijsinstellingen in de regio. Naast het Deltion College in Zwolle nemen we deel aan de VMBO Carrousel en zijn we lid van de Raad van Advies van de Stenden Hogeschool en het Noorderpoort.