Duurzaamheidsprimeur Noord-Nederland opgeleverd

Publicatie datum: 27-05-2019

Aan de overzijde van onze vestiging aan De Zwaaikom 24 is een state-of-the-art distributiecentrum met 5-sterren BREEAM Outstanding certificaat gerealiseerd. Hiermee is Oldenburger|Fritom de eerste logistieke dienstverlener in Noord-Nederland met een distributiecentrum volgens het hoogste niveau van dit internationaal erkende duurzaamheidskeurmerk.

Met een oppervlakte van 5.000 m2 en een hoogte van 15 meter wordt ruimte geboden aan meer dan 15.000 palletplaatsen en 6 loadingdocks. Daarnaast bestaat ons distributiecentrum uit crossdock faciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes.

 

Het geheel is verder uitgerust met automatisch dimmende ledverlichting en volgens de laatste duurzaamheidscriteria is er geen gasaansluiting aangelegd. Wel is er een warmtepomp geïnstalleerd en een geavanceerd luchtklimaatsysteem. Aanvankelijk zullen de warehousing activiteiten semiautomatisch ingevuld worden. De nodige voorbereidingen zijn echter getroffen om in de toekomst volautomatische logistieke oplossingen te kunnen bieden. Ook hebben we op het terrein een circulaire milieustraat ingericht voor optimale afvalverwerking en is er een insectenhotel geplaatst om de lokale natuurwaarden te versterken.

 

BREEAM In-Use

Naast nieuwbouw, wordt het BREEAM-certificaat ook uitgegeven aan bestaande gebouwen. Met BREEAM In-Use wordt de duurzaamheidsprestatie van deze gebouwen gemonitord en beoordeeld. Oldenburger|Fritom heeft ook haar bestaande distributiecentrum in Veendam geheel volgens BREEAM-maatstaven gerenoveerd. Ons distributiecentrum aan De Zwaaikom 24 is gerenoveerd volgens de BREEAM-score Excellent (4 sterren).

 

Maatschappelijk verantwoorde keuze

Oldenburger|Fritom is gecertificeerd volgens de MVO Prestatieladder Niveau 4 en wil haar klantrelaties de beste logistieke oplossingen bieden. Nu en in de toekomst. Voor ons zijn dit oplossingen die innovatief, duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn. Oplossingen bovendien, die in een gezond werkklimaat gerealiseerd worden en die we altijd in samenspraak met onze stakeholders formuleren. Zo nemen we samen onze verantwoordelijkheid in de keten en werken we met elkaar aan een duurzame toekomst. De keuze voor de BREEAM-methodiek sluit wat ons betreft naadloos aan bij dit streven.