Oldenburger|Fritom luidt 100-jarig bestaan in

Publicatie datum: 10-02-2017

Oldenburger|Fritom luidt 100-jarig bestaan in.
oldenburger_logo.png

Oldenburger|Fritom luidt 100-jarig bestaan in

Voorwoord Algemeen Directeur

Beste relatie ,

René Dale
René Dale

Het nieuwe jaar is uit de startblokken geschoten: tijd voor de focus op nieuwe targets en innovatieve logistieke oplossingen.
Kort vooruitblikkend: in november 2017 bestaat Oldenburger|Fritom maar liefst 100 jaar. Een respectabele leeftijd, die we vooral dankzij uw vertrouwen in ons mogen bereiken.

Gestimuleerd door dit vertrouwen en de continue ontwikkelingen binnen de logistieke sector, heeft Oldenburger|Fritom door de jaren heen een proactief en innovatief karakter gekregen. Als ketenregisseur willen we u en uw relaties altijd verzekeren van de beste logistieke bedrijfsvoering. Hierbij vinden we het belangrijk u regelmatig te informeren over de meest recente ontwikkelingen. Daarom luidt Oldenburger|Fritom haar jubileumjaar in met een digitale nieuwsbrief, waarvan dit de eerste versie is.

In deze editie informeren we u over onze twee recentelijk geopende vestigingen en geven we u inzicht in onze logistieke kennisorganisatie. In onze vaste column, De Wereld Om Ons Heen, treft u telkens een logistieke actualiteit. Vanaf nu zullen we u regelmatig via deze nieuwsbrief op de hoogte brengen van alle voor u relevante ontwikkelingen.

Ten slotte focussen wij ons op een gezamenlijk succesvol 2017, waarin we u graag weer van dienst willen zijn en uitzien naar een prettige samenwerking!

Nieuwe vestigingen Oldenburger|Fritom: Schiphol-Rijk en Emmen

Voorwoord DirecteurIn 2013 heeft Oldenburger|Fritom zowel het IATA lidmaatschap als de status van Erkend Luchtvrachtagent verkregen, wat aanzienlijke voordelen voor onze klanten heeft opgeleverd. Om onze rol als totale ketenregisseur verder te optimaliseren, heeft Oldenburger|Fritom in 2016 een vestiging op Schiphol-Rijk geopend. Van hieruit kunnen we de luchtvrachtzendingen nog beter begeleiden, snel handelen waar nodig en de levertijden voor onze klanten nog verder verkorten.

Naast een vestiging op Schiphol-Rijk, heeft Oldenburger|Fritom in 2016 besloten zich ook in Emmen te vestigen. Met deze vestiging versterken we onze positie in de logistieke sector van de regio Zuidoost-Drenthe. Bovendien onderstrepen we hiermee onze focus op zowel het optimaliseren van de dienstverlening richting onze bestaande klantenkring in deze regio, als het bieden van de beste logistieke oplossingen in ons professioneel ondernemerschap.

De wereld om ons heen

Omzet transportsector daalt voor het eerst sinds crisisjaar 2010

De wereld om ons heen

De omzet in de Nederlandse transportsector is in het derde kwartaal van 2016 gedaald met bijna 1,5%. Het is de eerste daling sinds het crisisjaar 2010. Dit maakte het statistiekbureau CBS bekend. De daling was het sterkst bij vervoer over water en door de lucht. Vervoer over land en de post- en koeriersdiensten kenden een omzetstijging. Vooral op de binnenvaart was de daling van de omzet sterk: -12%. In de zeevaart ging de omzet met 8,5% omlaag. Door overcapaciteit staan de prijzen in deze deelbranches al enige tijd onder druk. Bij vervoer door de lucht nam de omzet in het derde kwartaal af met ruim 4%.

Logistieke Kennisorganisatie

Investeren in menselijk kapitaal is een kernwaarde binnen de Oldenburger|Fritom strategie.
We leggen verantwoordelijkheden en bevoegdheden zo laag mogelijk in onze organisatie en stimuleren een hoge mate van zelfstandigheid. Daarnaast investeren we in trainingen en opleidingen met het oog op zowel ontwikkeling van talent als collectieve ambitie. Op deze manier heeft iedere medewerker een waardevol aandeel in onze bedrijfsvoering.

In al onze trainingen en opleidingen staat klantgerichtheid centraal. Het je kunnen verplaatsen in de klant: Wat is voor onze klanten belangrijk? Wat verwachten onze klanten van ons? Hoe leveren we kwaliteit en toegevoegde waarde zodat we optimale klanttevredenheid creëren?

Logistieke kennisoperatieHier is gedegen kennis voor nodig waarvoor we logistieke specialisten, supply chain engineers en Lean Six Sigma gecertificeerde medewerkers (Black Belt en Green Belt) in huis hebben. Zij zijn deskundig op het gebied van warehousing, transport, projectmanagement, QHSE en ICT en bedreven deze processen te structureren tot een goed lopend geheel. Zij zorgen voor de integratie van de opeenvolgende schakels tot een optimale totaalketen.

Hierbij staat onze logistieke expertise ook voor onze klanten paraat. Zo verzorgen en managen we logistieke projecten, creëren we custom-made verpakkingen en verpakkingsprocessen. Ookondersteunen we onze klanten bij het behalen van normeringen en certificeringen en weten we de ERP-systemen van onze klanten vakkundig te integreren.

Bent u geïnteresseerd in wat Oldenburger|Fritom voor u kan betekenen,
heeft u een vraag, suggestie of een logistieke uitdaging voor ons?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: we helpen u graag!
Dat kan via sales@oldenburgerfritom.nl

459d609b-3ef5-496a-8da4-05fd74369d9e.png

Veendam | Emmen | Schiphol | Tatabánya (HU) | Grassobbio (IT)