Publicatie datum: 01-08-2019

Met ingang van het Eredivisie seizoen 2019-2020 mag Oldenburger|Fritom zich met trots Official FC Emmen Business Partner noemen. De basis van het partnership ligt in de gedeelde ambitie om in de regio Zuidoost-Drenthe een structurele bijdrage te leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Deze ambitie was eveneens de inspiratie voor de nieuwe naam van de business lounge van FC Emmen: Oldenburger|Fritom 4P HOTSPOT.

De loungeruimte biedt het bedrijfsleven, onderwijs, de breedtesport en sociale organisaties in Zuidoost-Drenthe een verbindende netwerklocatie om samen duurzaam te ondernemen. Dezelfde reden waarom FC Emmen in 2018 Stichting Naoberschap United oprichtte. In het beleid van de Fritom Logistic Solutions Group staat duurzaam ondernemerschap centraal en Oldenburger|Fritom is als eerste logistieke dienstverlener in Nederland gecertificeerd volgens de MVO Prestatieladder niveau 4.

 

4P: People, Planet, Profit…Pleasure!

Door de combinatie van de 4P’s willen FC Emmen en Oldenburger|Fritom de ideale balans realiseren tussen economische doelen en de groei van duurzame regionale ontwikkelingen. De ‘P’ van ‘Pleasure’ is hier bewust aan toegevoegd omdat juist sociale duurzaamheid het draagvlak onder de uiteenlopende partijen bevordert.

 

Logistieke Hotspots

Net als in de Oldenburger|Fritom 4P HOTSPOT staat duurzaam ondernemerschap ook centraal bij onze logistieke hotspots. In onze Smart Logistics Hotspot bij Technologies Added  in Emmen bijvoorbeeld. In het voormalige Philipspand op het Emmer industrieterrein verzorgen wij de logistiek voor de eerste Shared Smart Factory van Nederland. Een mooi visitekaartje voor Emmen en datzelfde geldt voor de voetbalclub FC Emmen die vorig jaar naar de Eredivisie promoveerde.

 

Onze andere logistieke hotspots bevinden zich op Schiphol, in het Hongaarse Tatabánya en in het Italiaanse Caravaggio. Uiteraard voeren wij ook de regie over een maatschappelijk verantwoorde supply chain vanuit onze hoofdvestiging in Veendam. Hier openden we in mei 2019 de duurzaamste logistieke hotspot van het Noorden.