Unieke prestatie logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom

Publicatie datum: 09-12-2016

Oldenburger|Fritom is de eerste logistiek dienstverlener in Nederland die beschikt over de MVO Prestatieladder – Niveau 4. De succesvolle audit door Bureau Veritas heeft geresulteerd in deze unieke koploperspositie. De MVO Prestatieladder - Niveau 4 focust op de samenwerking met diverse stakeholders, variërend van overheden tot klanten en van maatschappelijke organisaties tot leveranciers. Deze certificering door Bureau Veritas maakt maatschappelijk ondernemen concreet en objectief zichtbaar voor de gehele maatschappij. De goede relaties met de stakeholders blijkt wel uit het feit dat het certificaat werd uitgereikt door Henk Jan Schmaal, wethouder Economische Zaken van de gemeente Veendam.

‘’Het doel om continue te innoveren heeft ons doen besluiten om te streven naar de MVO Prestatieladder – Niveau 4. Als Oldenburger|Fritom willen we graag een koploper zijn in innovatieve logistieke dienstverlening waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen een essentiële rol speelt. Alleen door actief samen te werken met klanten, leveranciers en overheden kan dit worden bereikt’’, aldus  Manager Algemene Zaken Frans Andeweg.

 

Michel Spoler, QHSE Manager bij Oldenburger|Fritom vult aan, ‘’door maatschappelijk verantwoord ondernemen te integreren in de organisatie worden medewerkers innovatiever in haar beslissingen en oplossingen waardoor de kosten afnemen en tegelijkertijd een prettig werkklimaat ontstaat waarin medewerkers het verschil maken’’.

 

Het behalen van de MVO Prestatieladder - Niveau 4, sluit naadloos aan bij het continue verbeteren en innoveren van de logistieke dienstverlening. Op deze manier kan aan alle behoeften in de gehele supply chain worden voorzien zoals luchtvracht, warehousing, value added services, contract logistics en transport via weg, spoor of water. In combinatie met medewerkers die over veel verantwoordelijkheid beschikken en continue getraind worden ontstaat een lerende, innovatieve kennisorganisatie.