Oldenburger|Fritom extra nieuwsbrief Q2 2018 nieuwbouw

Publicatie datum: 13-07-2018

Oldenburger|Fritom bouwt primeur in het Noorden

Kunt u de e-mail niet goed lezen?
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

Oldenburger|Fritom bouwt primeur in het Noorden

Beste Alex,

Aan De Zwaaikom in Veendam verrijst de komende maanden een state-of-the-art distributiecentrum met 5-sterren BREEAM certificaat. Hiermee is Oldenburger|Fritom de eerste logistieke dienstverlener in Noord-Nederland die bouwt volgens het hoogste niveau van dit internationaal erkende duurzaamheidskeurmerk.BREEAM Outstanding
Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van 5.000 m2 en wordt 15 meter hoog. Het biedt ruimte aan ruim 15.000 palletplaatsen en beschikt over 6 loading docks. Daarnaast zal het complex bestaan uit crossdock faciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes. Remco Ruimtebouw is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie volgens de hoogste BREEAM Outstanding duurzaamheidsscore.

Het distributiecentrum wordt uitgerust met automatisch dimmende LED verlichting en zal volgens de laatste duurzaamheidscriteria geen gasaansluiting hebben. Wel wordt er een warmtepomp geïnstalleerd, een geavanceerd luchtklimaatsysteem en een supervlakke warehousevloer. Ook zal Oldenburger|Fritom op haar terrein een circulaire milieustraat inrichten voor optimale afvalverwerking. Hoewel de warehousing activiteiten aanvankelijk semi-automatisch worden ingevuld, worden meteen de nodige installaties gerealiseerd om in de toekomst volautomatische logistieke oplossingen te kunnen bieden.

Toonbeeld van duurzaamheid
Overeenkomstig haar bedrijfscredo wil Oldenburger|Fritom klantrelaties de beste logistieke oplossingen bieden. Nu en in de toekomst. Een belangrijke reden waarom het bedrijf ook gecertificeerd is volgens de MVO Prestatieladder Niveau 4. Bovendien wordt tevens de huidige locatie van Oldenburger|Fritom in Veendam naar BREEAM maatstaven gerenoveerd. Verwacht wordt dat beide distributiecentra medio 2019 als toonbeeld van duurzaamheid worden opgeleverd.


Belangrijkste beoordelingsmethode

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is in 1990 gelanceerd door het Britse BRE (Building Research Establishment). Het is ‘s werelds belangrijkste en meest gebruikte beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Naast landen zoals Duitsland, Zweden, Noorwegen en Spanje heeft ook Nederland de BREEAM-methodiek aangepast aan de nationale wet- en regelgeving.

5-sterren kwalificatie

Om BREEAM-NL gecertificeerd te kunnen worden vindt een onafhankelijke beoordeling plaats. Het scoringssysteem is opgebouwd uit verschillende deelscores op 9 categorieën met ieder een eigen wegingsfactor zoals Energie, Gezondheid, Materialen en Landgebruik & Ecologie. De uiteindelijke totaalscore wordt vervolgens gekwalificeerd met 1 ster tot 5 sterren.

Met vriendelijke groet,

René Dale
CEO

 

Bent u geïnteresseerd in wat Oldenburger|Fritom voor u kan betekenen,
heeft u een vraag, suggestie of een logistieke uitdaging voor ons?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: we helpen u graag!
Dat kan via sales@oldenburgerfritom.nl

459d609b-3ef5-496a-8da4-05fd74369d9e.png

 

Veendam | Emmen | Schiphol | Tatabánya (HU) | Caravaggio (IT)

Copyright © 2018 Oldenburger|Fritom, alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze email omdat u een relatie bent van Oldenburger|Fritom.
Heeft u geen interesse? U kunt zich hier uitschrijven.