Partnering & Sponsoring

Oldenburger|Fritom heeft partnerships met allerlei maatschappelijke organisaties. De afgelopen jaren zijn verschillende initiatieven ondersteund zoals voetbalvereniging DZOH, FC Emmen, Voedselbank Veendam – Menterwolde, Stichting Leergeld, Stichting Jarige Job en diverse sportieve evenementen.

Oldenburger|Fritom is al sinds 2009 hoofdsponsor van voetbalvereniging DZOH uit Emmen. Hierdoor is het mede mogelijk dat leden kunnen bewegen en zo een gezonde levensstijl wordt gestimuleerd.

Naast het hoofdsponsorschap worden ook de toernooien gesponsord van DZOH zoals het JO-9 en JO-11 toernooi. Hierdoor beleven meer dan 750 kinderen een sportieve en leuke dag.

Daarnaast is het project ‘respect’ samen met DZOH opgezet. Het belangrijkste doel hierbij is om de jeugd van DZOH spelenderwijs bewust te maken van hoe belangrijk het is om je respectvol en sportief op en om het veld te gedragen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat iedereen met plezier op het veld staat.

 

Maatschappelijke organisaties

Oldenburger|Fritom staat midden in de maatschappij en neemt hierin haar verantwoordelijkheid. Er is een jarenlange samenwerking met de voedselbank Veendam – Menterwolde wat leidt tot een jaarlijkse donatie zoals een vriescel, bakken, printer, pompwagen en gratis tanken. Bovendien wordt meegeholpen met het inpakken tijdens de kerstperiode. Op deze manier kunnen ruim 300 gezinnen rekenen op ondersteuning.

Daarnaast is Oldenburger|Fritom ook parter van Naoberschap United. Een initiatief van FC Emmen waarmee het van betekenis wil zijn op maatschappelijk gebied. Door diverse projecten worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid en wordt er bijvoorbeeld ook omgekeken naar eenzame ouderen.

 

Verder wordt er sinds de oprichting samengewerkt met Brownies & Downies in Emmen. Brownies & Downies is een landelijk initiatief waarbij heel enthousiaste mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen om betaalde arbeid te verrichten in een lunchzaak. Hierdoor kunnen ze in de praktijk ervaring opdoen en zich zo verder ontwikkelen.

Ook met Stichting Leergeld is al een jarenlange relatie. Stichting Leergeld zorgt er voor dat kinderen mee kunnen blijven doen in de maatschappij ondanks financiële problemen in de thuissituatie. Hierbij richten ze zich op vier verschillende gebieden; onderwijs, sport, cultuur en welzijn. De afgelopen jaren zijn er door de bijdrage al meer dan 400 kinderen geholpen.

 

Ten slotte is er ook een samenwerking met Stichting Jarige Job. Deze stichting maakt verjaardagen mogelijk voor kinderen die in armoede opgroeien. Niet door geld te geven, maar door verjaardagsboxen te geven waarin alles aanwezig is om een leuke verjaardag te vieren. Zoals cadeautjes, taartmix met versieringen, ballonnen en slingers en traktaties voor op school. Op deze manier wordt de verjaardag van een kind ook echt een feestdag!

 

Sportieve evenementen

In het noorden kunnen de Run van Winschoten, de Rietplasloop, Caveman Challenge, Sightseeing run Veendam en Drenthe Loopfestijn rekenen op een sportieve bijdrage. Hierbij is er speciale aandacht voor de jeugd en beweging. Zo wordt de Lutje Run, een afstand van 500 meter voor 4,5 en 6 jarigen, gesponsord als onderdeel van de Run van Winschoten. Tenslotte is de jeugd de toekomst.