Onvergetelijk eeuwfeest Oldenburger|Fritom #100years

Publicatie datum: 20-11-2017

Afgelopen vrijdag beleefde Oldenburger|Fritom een onvergetelijk eeuwfeest in cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn te Veendam. In het bijzijn van ruim 200 aanwezigen, waaronder het voltallige college van Veendam en wethouder en locoburgemeester Bouke Arends van Emmen, vond een fantastische jubileumviering plaats.

Niemand minder dan presentator Jacques d’Ancona nam de aanwezigen mee op een enerverende reis door 100 jaar Oldenburger|Fritom. Nadat algemeen directeur René Dale iedereen welkom had geheten, sprak burgemeester Sipke Swierstra van Veendam lovende woorden over ons bedrijf. Hij zette zijn woorden kracht bij door de overhandiging van een gelimiteerde zeefdruk van het oude raadhuis.

 

Hoewel de aanwezigheid van de genodigden voor ons het mooiste cadeau was, werd een donatie aan Stichting Jarige Job zeer op prijs gesteld. Onze manager algemene zaken en supply chain, Frans Andeweg, reikte een cheque uit van 5000 euro. Dit bedrag werd door ons verhoogd naar 6000 euro. Bovendien werd er vrijdag door diverse stakeholders nog eens 500 euro gedoneerd op het rekeningnummer dat speciaal voor ons eeuw bestaan werd geopend. Mevrouw Katrina Suls sprak namens de stichting hiervoor haar hartelijke dank uit.

 

In de uitnodiging van ons jubileumfeest hadden wij onze gasten de komst van een prestigieuze buitenlandse topspreker beloofd. Deze belofte werd nagekomen en hoe! Als Prof. Dr. Marcus Becker van het Marcus Becker Center für Zirkulären Wirtschaft uit Bocholt, gaf fakespreker Pieter de Rijk een fenomenaal optreden weg. Grote hilariteit maakte zich meester van de theaterzaal.

 

Ook werd deze avond het jubileumboek ‘100 Jaar Oldenburger|Fritom’ officieel gepresenteerd. Een bijzonder moment. Niet in de laatste plaats voor auteur Fokko Bosker die zich ruim een jaar lang heeft toegelegd op de veelzijdige geschiedschrijving van ons bedrijf. René Dale reikte de eerste exemplaren uit aan mevrouw Aaltje Veenstra en aan collega Rita Oldenburger, de achterkleindochter van oprichter Jan Oldenburger.

 

Na het officiële gedeelte, dat werd afgesloten door het muzikale trio De Troebadoers met het toepasselijke ‘Riekdom’, volgde een uitgebreid warm en koud buffet. Onder het genot van diverse culinaire heerlijkheden werd er volop bijgepraat.

 

Oldenburger|Fritom kijkt terug op een prachtige eeuwviering en wil al haar stakeholders hiervoor heel hartelijk bedanken!