Oldenburger | Fritom speler van het Jaar: Boersma brengt spanning terug Tweenul.nl

Publicatie datum: 29-04-2015

REGIO – Sneeker Age Hains Boersma (foto) legt zich nog niet neer bij de hegemonie van Frank Eulderink. Voor de 33-jarige aanvalsleider was het met recht een perfect weekend. Met zijn club SWZ Boso Sneek pakte hij zondag de verdiende titel in de Hoofdklasse C. De Bataven verliet de Waterpoortstad met een gevoelige 6-0 nederlaag. Evenals Erolind Derguti en Sean de Ruiter maakte Boersma twee goals.

Oldenburger|Fritom Speler van het Jaar-rapporteur Martin Kruis twijfelde tussen Boersma en Derguti: ,,De Gouden Bal ging tussen hen beiden. Eigenlijk was het een gelijkspel, maar vanwege zijn enorme aantal doelpunten van dit seizoen geef ik Age het voordeel van de twijfel.’’ Derguti nam (dus) genoegen met Zilver, terwijl centrale verdediger Daniël Zwart Brons pakte. Kruis: ,,Hij speelde een solide partij en wordt wel eens te vaak overgeslagen door het doelpuntengeweld van de voorwaartsen.’’

Volleybalkampioenen feesten lang door

Volgens Kruis was het Sneeker kampioensfeest zowel langdurig als leuk. ,,Zo waren Roos van Wijnen en Nynke Oud van VC Sneek tot laat in de kantine aanwezig’’, doelde hij op het volleybalduo dat zaterdag in Sneek landskampioen bij de vrouwen was geworden.
Met Quick’20 won Frank Eulderink van Be Quick 1887: 6-2. Hoewel de 19-jarige vleugelspits zeker niet slecht speelde, gaf Speler van het Jaar-rapporteur Henk Dröge zijn punten aan andere Oldenzalers (uitblinker Jacco Swier, Jeroen Visscher en Rens van Benthem). Nog altijd leidt Eulderink het klassement van de spelersverkiezing van Tweenul.nl met 43 punten. Met nog twee ronden voor de boeg heeft Boersma 40 punten.

ACV’er Jelle Wagenaar rukt op

Jelle Wagenaar is opgerukt op naar de derde plaats. De ACV-verdediger staat op 36 punten. Tegen het winnende Urk ontving hij Goud oftewel 3 punten. Jacob Noordmans van het niet spelende ONS Boso Sneek heeft 35 punten. Vijfde met 33 punten is Joël Amakodo van Achilles 1894, die thuis tegen ROHDA Raalte (1-1) een Bronzen punt in de wacht sleepte. René Hoen van FVC steeg naar de zesde plaats. De vaardige Leeuwarder spits (Goud tegen RKHVV, FVC verloor met 5-3) bracht zijn totaal op 29 punten. Eén puntje minder hebben Jan van Slooten (Urk) en Anton Jongsma van het niet spelende WKE.
Komend weekend volgt de 25e ronde van de Oldenburger|Fritom Speler van het Jaar. De afsluiting van de spelersverkiezing is in het weekend van 9 en 10 mei. Uiteraard tellen beker-, beslissings- en nacompetitieduels niet mee, omdat niet iedereen dan hetzelfde aantal kansen krijgt.

Bekijk HIER de 24e speelronde.

Bekijk HIER de volledige ranglijst.

Oldenburgerfritom1-300x3311