Goede doelen

Maatschappelijke organisaties

Oldenburger|Fritom steunt diverse maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor sociale duurzaamheid. Aansluitend op ons MVO beleid nemen wij op deze manier onze verantwoordelijkheid in de samenleving. Dit doen wij door zowel financiële ondersteuning te bieden als door het delen van onze kennis:

Voedselbank Veendam & Omstreken

Stichting Voedselbank Veendam & omstreken gaat verspilling van voedsel tegen en draagt zo bij aan de vermindering van (verborgen) armoede. Meer dan 300 gezinnen in de regio maken gebruik van de Voedselbank Veendam & omstreken. Oldenburger|Fritom steunt de voedselbank financieel, met materialen en met kennisoverdracht.

Zo hebben wij tot nu toe een vriescel gedoneerd, een pompwagen, een printer en gratis tanken. Daarnaast helpen wij mee met het inpakken tijdens de drukke kerstperiode en geeft onze QHSE manager kosteloos advies op het gebied van voedselveiligheid.

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job maakt verjaardagen mogelijk voor kinderen die in armoede opgroeien.  Dit doet de stichting door het geven van verjaardagsboxen waarin alles aanwezig is om een leuke verjaardag te vieren. In de boxen zitten cadeautjes, taartmix, traktaties voor op school en versieringen zoals ballonnen en slingers.

Op deze manier wordt ook de verjaardag van deze kinderen een echte feestdag om naar uit te kijken. Stichting Jarige Job wordt net als meerdere maatschappelijke organisaties financieel door ons ondersteund. Met de financiële bijdrage van Oldenburger|Fritom zijn inmiddels al tal van verjaardagsboxen samengesteld.

Goede Doelen

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld richt zich op kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot 18 jaar die opgroeien in een gezin met minimale financiële middelen. Om sociaal isolement te voorkomen biedt de stichting deze kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Oldenburger|Fritom heeft een jarenlange relatie met Stichting Leergeld. Onze financiële bijdrage wordt besteed aan vier verschillende thema’s: sport, onderwijs, cultuur en welzijn. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een sport kiezen, muzieklessen volgen en op schoolreisjes gaan.

 

Brownies&downieS

De Brownies&downieS franchiseformule heeft lunchzaken in Nederland, België en Kaapstad. Er werken enthousiaste mensen met een verstandelijke beperking die daardoor een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In de lunchzaken kunnen zij praktijkervaring opdoen en zich zo verder ontwikkelen.

Sinds de oprichting van Brownies&downieS in Emmen werkt Oldenburger|Fritom met hen samen. In het lunchcafé worden ambachtelijke gerechten geserveerd die bereid worden door de keukenbrigade. Naast lekkere broodjes kunt u hier onder andere terecht voor huisgemaakte taartjes en een uitgebreide high tea.

Goede Doelen Brownies En Downies

Meer informatie over deze maatschappelijke organisaties

Frans Andeweg is Manager Algemene Zaken en Supply Chain bij logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom in Veendam.

Frans Andeweg
Manager Algemene Zaken en Supply Chain

Oldenburger|Fritom

Veendam | Emmen | Schiphol-Rijk |Tatabánya (HU) | Bergamo (IT)

Certificeringen Oldenburger|Fritom

IATA
LOGO BREEAM
AEO Logo 598X598
ISO Logo Png Transparent
Mvo Prestatieladder4 Transparent
Transport En Logistiek
FSSC22000
Gmpplus Fsa Logo
Leanandgreen Logo