Zeevracht Specialist

Voor zeevracht zendingen wereldwijd biedt Oldenburger|Fritom u de beste logistieke oplossing. Ongeacht, of het nu gaat om de import of export van een LCL of FCL zending. Ook voor cross-trades kunt u zorgeloos op onze expertise vertrouwen. Datzelfde geldt voor het opmaken van douanedocumenten en ons eigen douane entrepot. Om optimale veiligheid te waarborgen voeren wij daarnaast gasmetingen uit. Indien nodig ontgassen wij zelf de transport container zodat u van een efficiënte goederendoorstroom verzekerd bent.

Zeevracht: import en export van LCL en FCL

Als u een container wilt verschepen tegen scherpe tarieven bent u bij Oldenburger|Fritom aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor zowel de import als export van LCL (Less than Container Load) en FCL (Full Container Load) zendingen. U kiest voor een LCL zending als u niet een compleet container transport vanaf Rotterdam of een ander havengebied nodig heeft.

Uiteraard kunt u eveneens bij ons terecht als u een volledige 20 ft container nodig heeft, een 40 ft of een 40 ft high cube. Heeft u producten waarvan het zeevracht transport niet via Nederland verloopt? Dit zijn zogeheten cross-trades en ook hiervoor verzorgen wij voordelig ketenregie op maat.

Douanedocumenten en eigen douane entrepot

De organisatie van Oldenburger|Fritom wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen. Dit betekent onder meer dat u bij ons een vast aanspreekpunt heeft, ofwel een Single Point of Contact (SPOC). Hij of zij vertaalt uw zeevrachtvraag feilloos naar onze logistieke oplossingen.

Daarnaast zijn meerdere van onze medewerkers speciaal opgeleid in het opmaken van douanedocumenten. Ook daar heeft u dus geen enkel omkijken naar. Wij realiseren voor u een zorgeloos traject waarin alles tot in elk detail door ons geregeld wordt. Dit doen wij in combinatie met ons eigen douane entrepot en onze AEO status:

  • AEO-C vergunning (douanevereenvoudiging)
  • AEO-S vergunning (veiligheid)
11

Gasmetingen en zelf ontgassen

Het is voor een zeevracht expediteur verplicht om binnengekomen containers te controleren op gevaren voor bedwelming, verstikking, brand en vergiftiging. Daarom vindt er bij Oldenburger|Fritom een gasmeting plaats. Hiermee wordt bepaald of er (nog) giftige gassen in de zeecontainer aanwezig zijn. Pas als deze gasvrij is, mogen de containers veilig geopend worden.

Wij hebben de mogelijkheden tot het ontgassen van containers waarin (nog) gas aanwezig is. Dit ligt in lijn met ons beleid op het gebied van veiligheidsmanagement. Naast de veiligheid van onze medewerkers worden met ontgassing ook eventuele beschadigingen door ongedierte of insecten tegengegaan. Dit maakt standaard deel uit van onze logistieke dienstverlening bij het ontgassen na het transport van een zeecontainer.

Uw zeevracht wereldwijd door ons laten organiseren?

Marienus van der Laan
Commercieel Manager

Oldenburger|Fritom

Veendam | Emmen | Schiphol-Rijk |Tatabánya (HU) | Bergamo (IT)

Certificeringen Oldenburger|Fritom