Remco Ruimtebouw

Cees Boons is Business Unit Manager bij Remco Ruimtebouw uit Nieuwkuijk.

“De duurzame ambities van Oldenburger|Fritom halen het beste in ons naar boven.”

Cees Boons — Business Unit Manager, Remco Ruimtebouw

Het partnership tussen Remco Ruimtebouw en Oldenburger|Fritom voert terug naar de jaren 90 van de vorige eeuw. Remco Ruimtebouw bouwde indertijd de eerste stalen bedrijfshallen voor, toen nog, de Gebroeders Oldenburger. Mede om deze reden werd Remco Ruimtebouw in 2017 opnieuw benaderd. “De ambitie van Oldenburger|Fritom was direct duidelijk: het duurzaamste distributiecentrum van Noord-Nederland bouwen volgens BREEAM Outstanding. Daarnaast werd de opdracht verstrekt om het bestaande bedrijfspand volgens BREEAM Excellent te renoveren”, vertelt Business Unit Manager Cees Boons.

Remco Ruimtebouw werd opgericht in 1972 en is uitgegroeid tot een wereldbedrijf in industriële huisvesting. De aannemer maakt deel uit van het Cluster Bedrijfshuisvesting van de Janssen de Jong Groep. Vanuit de gezamenlijke locaties in Nieuwkuijk en Lódz (Polen) wordt wereldwijd de beste oplossing geboden voor elk huisvestingsvraagstuk. Remco Ruimtebouw realiseert hierin turn-key bouwprojecten met een persoonlijke aanpak.

“Voor zowel Remco Ruimtebouw als Oldenburger|Fritom was de bouw volgens de hoogste duurzaamheidscategorie – BREEAM Outstanding – een primeur. Het distributiecentrum is all-electric, zonder gasaansluiting en volledig energieneutraal. Om dit te realiseren zijn er onder andere energiezuinige warmtepompen geïnstalleerd, LED-verlichting en een zonnepark van 1600 zonnepanelen op het bestaande bedrijfspand.

Naast energieneutraal is het distributiecentrum ook hydrologisch neutraal. Een bufferings- en infiltratievoorziening (wadi) naast het distributiecentrum zorgt ervoor dat de afvoer van regenwater naar het openbaar rioolstelsel en watergangen vertraagd verloopt. Plaatselijke wateroverlast bij hevige regenval wordt hierdoor geminimaliseerd. Daarnaast wordt een deel van het regenwater opgevangen in een extra watertank met een capaciteit van 10.000 liter. Hiermee worden de toiletten gespoeld zodat er geen drinkwater verloren gaat.”

Gedurende het bouwproject werkten beide partners met één centraal aanspreekpunt, een SPOC (Single Point of Contact). Hierdoor konden er snel beslissingen genomen worden. Dit resulteerde erin dat het gehele bouwproject binnen een jaar gerealiseerd was. In juli 2018 werden de eerste grondwerkzaamheden verricht en in mei 2019 werd het 5-sterren distributiecentrum opgeleverd.

Cees Boons – Business Unit Manager, Remco Ruimtebouw:

“Oldenburger|Fritom en Remco Ruimtebouw zijn elkaars gelijken in klantgerichtheid: beide willen we onze klantrelaties van begin tot eind ontzorgen.”

Meer weten over warehousing in een BREEAM DC?

René Dale is CEO bij internationaal logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom in Veendam, Nederland.

René Dale
CEO

Oldenburger|Fritom

Veendam | Emmen | Schiphol-Rijk |Tatabánya (HU) | Bergamo (IT)

Certificeringen Oldenburger|Fritom

IATA
LOGO BREEAM
AEO Logo 598X598
ISO Logo Png Transparent
Mvo Prestatieladder4 Transparent
Transport En Logistiek
FSSC22000
Gmpplus Fsa Logo
Leanandgreen Logo