Top Dutch Solar Racing

Top Dutch Solar Racing is een Noord-Nederlands studententeam dat in 2019 voor het eerst deelnam aan de World Solar Challenge in Australië. Het team behaalde een verdienstelijke vierde plaats en kreeg bovendien de Excellence in Engineering Award uitgereikt. Oldenburger|Fritom mag zich hun trots logistiek partner noemen. Dit betekent dat wij het complete transporttraject van de zelfgebouwde zonneauto verzorgen.

Bridgestone World Solar Challenge

De World Solar Challenge wordt sinds 1987 iedere twee jaar verreden. In oktober 2019 vond de 15e editie plaats. Over een afstand van ruim 3000 kilometer worden de deelnemende teams dwars door de Australische outback gevoerd: van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. De uitdaging is om de meest efficiënte zonneauto te ontwikkelen waarin duurzame innovaties de boventoon voeren.

Over Top Dutch Solar Racing

Studenten van de RUG en Hanzehogeschool namen het initiatief voor deelname aan de World Solar Challenge. Dit initiatief mondde vervolgens uit in een unieke samenwerking. In tegenstelling tot andere deelnemende teams wordt de zonneauto van Top Dutch Solar Racing gebouwd door mbo-, hbo- en wo-studenten. Zij volgen hun opleiding bij verschillende onderwijsinstellingen in Noord-Nederland.

In 2019 nam Top Dutch Solar Racing deel in de Challenger Class. Na het bemachtigen van pole position in de kwalificatieronde reden de studenten als eerste Darwin uit. Top Dutch Solar Racing behaalde een verdienstelijke vierde plaats en was daarmee het beste Nederlandse team. Daarnaast kregen de Noord-Nederlandse studenten de Excellence in Engineering Award uitgereikt. De jury was zeer onder de indruk van het hoogstaande niveau van een debuterend team.

38

Logistiek partner

De zonneauto met de naam Green Lightning wordt op Zernike Campus in Groningen gebouwd. Zodra gereed vervoeren wij Green Lightning per luchtvracht naar Australië. Na afloop van de World Solar Challenge verschepen wij de zonneauto per zeecontainer transport terug naar Nederland. Naast het complete transporttraject ondersteunt Oldenburger|Fritom het Top Dutch Solar Racing team eveneens met onze internationale logistieke expertise.

Ook een beroep doen op onze logistieke expertise?

Marienus van der Laan
Commercieel Manager

Oldenburger|Fritom

Veendam | Emmen | Schiphol-Rijk |Tatabánya (HU) | Bergamo (IT)

Certificeringen Oldenburger|Fritom