Oldenburger|Fritom bouwt BREEAM Outstanding DC

Publicatie datum: 27-06-2018

Oldenburger|Fritom gaat uitbreiden in Veendam. Aan de overzijde van onze vestiging aan de Zwaaikom verrijst binnenkort een state-of-the-art distributiecentrum met 5-sterren BREEAM Outstanding certificaat. Hiermee is Oldenburger|Fritom de eerste logistieke dienstverlener in Noord-Nederland die bouwt volgens het hoogste niveau van dit internationaal erkende duurzaamheidskeurmerk.

Nieuwbouw én renovatie volgens BREEAM

Met een oppervlakte van 5.000 m2 en een hoogte van 15 meter wordt ruimte geboden aan meer dan 15.000 palletplaatsen en 6 loadingdocks. Daarnaast zal het distributiecentrum bestaan uit crossdock faciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes.

 

 

Het geheel wordt uitgerust met automatisch dimmende LED verlichting en volgens de laatste duurzaamheidscriteria wordt er geen gasaansluiting aangelegd. Wel wordt er een warmtepomp geïnstalleerd en een geavanceerd luchtklimaatsysteem. Aanvankelijk zullen de warehousing activiteiten semi-automatisch ingevuld worden. Er vinden echter meteen de nodige voorbereidingen plaats om in de toekomst volautomatische logistieke oplossingen te kunnen bieden. Ook richten we op het terrein een circulaire milieustraat in voor optimale afvalverwerking. Bovendien wordt eveneens ons huidige warehousecomplex gerenoveerd volgens BREEAM maatstaven.

 

Maatschappelijk verantwoorde keuze

Oldenburger|Fritom is gecertificeerd volgens de MVO Prestatieladder Niveau 4 en wil haar klantrelaties de beste logistieke oplossingen bieden. Nu en in de toekomst. Voor ons zijn dit oplossingen die innovatief, duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn. Oplossingen bovendien, die in een gezond werkklimaat gerealiseerd worden en die we altijd in samenspraak met onze stakeholders formuleren. Zo nemen we samen onze verantwoordelijkheid in de keten en werken we met elkaar aan een duurzame toekomst. De keuze voor de BREEAM-methodiek sluit wat ons betreft naadloos aan bij dit streven.

 

Meer informatie over de BREEAM case study kunt u hier vinden.