Brexit voorbereidingen

Publicatie datum: 25-02-2019

Importeert of exporteert u goederen vanuit en naar het Verenigd Koninkrijk? Dan krijgt u na de Brexit met douaneformaliteiten te maken. Oldenburger|Fritom kan u hierbij helpen. Onze douane experts zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zij weten als geen ander welke impact dit op uw specifieke business heeft. Bovendien kunnen zij al uw douanezaken behartigen zodra de Brexit een feit is.

AEO-FULL STATUS

Oldenburger|Fritom is hierbij AEO-full gecertificeerd. AEO staat voor Authorised Economic Operator en dit certificaat wordt door de douane afgegeven. Onze AEO-full status biedt u het voordeel dat uw zendingen minder streng worden gecontroleerd bij grensoverschrijdende activiteiten. Dit betekent onder meer dat na de Brexit het oponthoud bij de grenzen aanzienlijk afneemt, waardoor u tijd en geld bespaart.

 

DOUANE-ENTREPOT (BONDED WAREHOUSE)

Ook beschikt Oldenburger|Fritom over een bonded warehouse, een eigen douane-entrepot. Koopt u bijvoorbeeld goederen in van buiten de EU en wilt u deze na de Brexit leveren in het Verenigd Koninkrijk? Dan kan de opslag in ons douane-entrepot u financieel voordeel bieden. Zolang de goederen in ons douane-entrepot liggen, hoeft u hierover geen invoerrechten en BTW te betalen. U betaalt deze pas op het moment dat de goederen ‘customs bonded’ van ons douane-entrepot aan bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk worden geleverd. Zo vermijdt u dubbele betaling.

 

CERTIFICAAT VAN OORSPRONG

Het is mogelijk dat er in relatie tot de Brexit gewijzigde afspraken worden gemaakt omtrent de preferentiële oorsprong van goederen. Als gevolg hiervan, kunt u dan met aangepaste invoerheffingen te maken krijgen. Daarbij is het mogelijk dat u (nieuwe) Certificaten van Oorsprong (CvO) voor uw goederen moet laten opmaken. Ook dit kan Oldenburger|Fritom voor u verzorgen.

 

Wilt u zich optimaal op de Brexit voorbereiden? Neem dan contact op met Oldenburger|Fritom, wij staan al voor u klaar: sales@oldenburgerfritom.nl