Wics

‘Oldenburger|Fritom maakt sinds 2004 gebruik van het Warehouse Management Systeem geleverd door WICS Logistics. Vooral de continue wil om te innoveren en vooruitstrevende visie van Oldenburger|Fritom maakt het bedrijf uniek.’’

Samen met onder andere Logistic Supply Chain Engineer Alex van der Steen en Warehouse Manager Erik Mekkes wordt proactief naar (software-) oplossingen gezocht om de klanten van Oldenburger|Fritom in hun WMS behoeften te kunnen blijven voorzien en ontzorgen. Zo zijn in het verleden diverse interfaces aangelegd tussen het WMS van WICS en verschillende systemen, zoals SAP, waardoor paperless gewerkt wordt.

De markt van logistieke dienstverlening is volop in beweging. Logistieke dienstverlening wordt steeds fijnmaziger: orders worden kleiner en specifieker voor elke klant. De klant verlangt steeds meer informatie die sneller, overal en altijd inzichtelijk is. Hierbij kan gedacht worden aan voorraadbeheer maar ook aan de status van een order of zending. Daarnaast worden van logistieke dienstverleners e-Fulfilment diensten gevraagd. Een klant begint een webshop en wil de logistieke processen overlaten aan zijn logistiek dienstverlener.

Met die marktontwikkeling in het achterhoofd, wordt met de vooruitstrevende visie van Oldenburger|Fritom nu onderzocht hoe het bedrijf leveringen voor haar klanten kan realiseren middels een online portal . WICS Logistics ondersteunt hierin en zal de benodigde uitbreiding van de software voor haar rekening nemen.

 

Namens: Fred van den Boogaard

 

http://www.wics.nl